UZ

Vörös Márta

OŠ Zmajevac

Zmajevac

Učenička zadruga Vörös Márta osnovana je u prosincu 2016. godine. U rad zadruge uključeni su učenici od petog do osmog razreda. Ciljevi naše zadruge su: okupiti što veći broj učenika koji će kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme, razvijati i njegovati radne navike, razvijati stvaralaštvo, inovativnost, poduzetnost.

Zadruga djeluje tijekom cijele školske godine, a djelovanje zadruge odvija se kroz tri sekcije:

1. Kreativna skupina (voditeljica Melinda Andcsi-Tar) – izrada nakita, izrada ukrasnih i uporabnih predmeta kao što su ukrasni predmeti od raznih prirodnih materijala, izrada božićnih i dekorativnih ukrasa za stol te izrada prigodnih čestitki.

Kreativna skupina djeluje s podsekcijama:

Modelari (voditelj Danijel Akerman) – izrada dekorativnih predmeta od šperploče.
Likovna skupina (voditeljica Berta Balog) – izrada nakita od kože, ukrašavanje platnenih torbi tekstilnim bojama, slikanje slika.

2. Keramičari (voditeljica Julia Kosić) – izrada nakita, prigodnih magneta i drugih jednostavnih figura od gline.

3. Vrtlari (voditelj Duško Horvat) – uzgoj voća i povrća na ekološki način. U planu je uzgoj povrća na povišenim gredicama te uzgoj začinskog i ljekovitog bilja. Učenička zadruga aktivna je na smotrama i raznim lokalnim sajmovima. Naše proizvode predstavljamo na Danu sela u Zmajevcu, božićnoj priredbi u našoj školi, Adventu u Kneževim Vinogradima te županijskim smotrama učeničkih zadruga.

Dragana Božić, voditeljica UZ „Vörös Márta“, OŠ Zmajevac