UZ

€ko & Eko

Ekonomska škola Braća Radić

Đakovo

Školske godine 2018./2019. u Ekonomskoj školi Braća Radić Đakovo osnovana je Učenička zadruga €ko&Eko kako bi se uspješno i dalje razvijao kreativni, a posebno poduzetnički duh učenika. S obzirom da sudjelujemo u mnogobrojnim Erasmus + projektima posebno je važno na koji način ćemo predstaviti svoju kulturu, običaje i grad gostima koji dolaze iz cijele Europe.

1) Volonterska sekcija ima izuzetnu važnost u organizaciji humanitarnih aktivnosti u školi i lokalnoj zajednici.
Voditeljica – M. Milanović, dipl.oec., suradnica K. Mišković, dipl.ing.
2) Ekološka sekcija započela je stvaranje Drvoreda generacija naše škole te mnogobrojnim ekološkim projektima promiče brigu o zaštiti okoliša.
Voditeljica – B. Radonić,prof.
3) Novinarsko – medijska sekcija ima glavni cilj pratiti i objavljivati aktualne teme vezane za rad škole, razne manifestacije te razvijati suradnju s lokalnim medijima. 
Voditeljica – A. Bilić, prof., suradnice A.Birovljević, prof. i T. Moro Vladić, prof.

4) Kreativna sekcija ima važnu ulogu u uređenju škole i izradi suvenira.
Voditeljica Zrinka Kedačić, prof., suradnice B. Radonić,prof. i B.Šušak, univ.spec.oec.
5) Vježbenička tvrtka ima u cilju razvijanje poduzetničkih vještina u suradnji s tvrtkama i školama koje djeluju u lokalnoj zajednici.
Voditeljica S.Crnoja dipl.oec, suradnica A.Gajger dipl.oec., Jelica Paradžik Lazarević, dipl.oec
6) Etno-turistička sekcija s ciljem promocije kulturne baštine, gastronomije i narodnih običaja u međunarodnim projektima diljem zemalja EU i u lokalnoj zajednici. 
Voditeljica Z.Hrženjak, prof. suradnica N.Šantić, dipl.teol.
7) Kulturno – umjetnička sekcija ima veliku važnost u organizaciji kulturnih manifestacija u našoj školi i organizaciji smotre Dani kruhaVoditeljica N.Šantić, dipl.teol., suradnice T. Moro Vladić,prof., D.Crnov,prof., Z.Hrženjak, prof.

Poseban naglasak u radu stavljamo na izradu suvenira s tradicionalnim etno uzorcima našega kraja od oslikavanja stakla i plastike preko veza, do izrade drvenih ukrasa, recikliranih ukrasa i magneta od gipsa.

Održane su akcije prikupljanja slatkiša za Udrugu Svetoga Vinka Paulskoga pod nazivom Djed BožićnjakIgračka za svePomoć šapama, prikupljanje plastičnih čepova za Društvo oboljelih od mutiple skleroze. Sudjelovali smo na manifestaciji Jabučini dani te Božićnom sajmu u sklopu manifestacije Advent u Đakovu. Dobra volja, suradnja, prijateljski duh, mašta i kreativnost recept su za udruživanje naših snaga i zajedničko ostvarenje zamisli. Cilj nam je potaknuti kreativnost, razvijanje različitih vještina, suradnju, učenje jednih od drugih, stjecanje samopouzdanja i otkrivanje vlastitih potencijala uz druženje i zajedničko stvaranje. Sredstva prikupljena prodajom proizvoda bit će korištena za napredak, razvoj, dobrobit i zadovoljstvo zadruge, naše škole i svih nas.

Voditeljica Učeničke zadruge €ko&Eko
Brankica Radonić, prof.