5. ljetna škola učeničkog zadrugarstva

Od 11. – 17. srpnja, održana je u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici, 5. ljetna škola učeničkog zadrugarstva. Na ovogodišnjoj ljetnoj školi sudjelovalo je 36 mladih zadrugara iz Krapinsko-zagorske i Međimurske županije. S mladim zadrugarima  bile su i njihove voditeljice – Brankica Zbanatski i Štefanija Boltek-Mihaljevski iz Krapinsko – zagorske i Dragica Benčik i Svjetlana Zlatarek iz Međimurske županije. 

Na putu do Kraljevice,  zadrugari su posjetili  Planetarij u Rijeci, a tijekom svog 7dnevnog boravka u Kraljevici sudjelovali su na kreativnim radionicama koje su se održavale u NCTK: 

  – Oslikavanje platnenih vrećica
  – Izrada broševa-lutkica
  – Izrada sapuna
  – Izrada slika od prirodnih materijala
  – Modelarstvo
  – Pirografija

Iako su vrijedno radili na radionicama, zadrugari su imali vremena i za kupanje, sunčanje i druženje na plažama Oštro i Carevo, a u večernjim satima družili su se uz karaoke, ples, društvene igre, sportske aktivnosti….

Mladi zadrugari bili su zadovoljni stečenim znanjima u Kraljevici koja će prenijeti  prijateljima u svojim učeničkim zadrugama, stekli su  i nova prijateljstva te su poželjeli ponovno doći u NCTK u Kraljevicu.