Search
Close this search box.

I. ljetna škola učeničkog zadrugarstva

I. ljetna škola učeničkog zadrugarstva, održana je od 15. – 25. srpnja 2013. godine, u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici. U ovoj, I. ljetnoj školi učeničkog zadrugarstva sudjelovale su 22 mlade zadrugarke iz Sisačko – moslavačke županije koje su u tih deset dana pohađale i usvojile program slijedećih radionica;


Keramika – osnove oblikovanja gline, izrada gipsanih kalupa, oslikavanje keramike;
Pirografija
– Recikliranje papira
– Oslikavanje svile
– Izrada nakita od žice i perlica
– Pletenje narukvica od konca


Na I. ljetnoj školi učeničkog zadrugarstva, radionice su držale, o djeci brinule, vodile ih na kupanje, zabavljale se s njima – voditeljice – Željka (glavna voditeljica – koju su svi zvali – mama Željka), Silvana, Đurđa i Blanka.

Naravno, bilo je tu svaki dan vremena i za kupanje, večernje sportske igre, večernje zabave uz karaoke, bilo je tu i natjecanja u najluđim frizurama, oslikvanju lica….  Sve u svemu,  nama voditeljicama, bilo  je prekrasno družiti se ovih deset dana sa našim mladim zadrugarkama, a kako je njima bilo, reći će one same.

“Kraljevicu ću pamtiti po jednom predivnom iskustvu. Ovdje sam se odlično provela, upoznala prijatelje, zabavila se i uz to naučila i nešto novo. Imali smo razne radionice – pirografiju, keramiku, slikanje na svili, izradu nakita i dr. Vrijeme je bilo lijepo pa smo se mogli kupati. Nadam se da ću nekada opet doći ovamo.”        Nikolina M.

“U Kraljevici mi se jako svidjela plaža na koju smo išli na kupanje – bila je super. Radionice su mi se jako svidjele, pogotovo pirografija ali ni keramička radionica nije bila loša. Naučila sam mnoge stvari koje do sada nisam znala.”        Anamaria Z.

“Ovih 10 dana bilo mi je baš super. Najviše će mi u sjećanju ostati voditeljice koje su se brinule za nas kao da su nam mame. Ovo kratko ali zanimljivo ljetovanje nikada neću zaboraviti.”       Ivana P.

“U ovih 10 dana sve mi se svidjelo a posebno radionica izrade nakita. Sve voditeljice su bile odlične pogotovo naša zamjenska mama Željka. Voljela bih ovdje ostati još 10 dana.”                Maja

“Ovdje mi se sve svidjelo ali ipak najviše radionice izrade nakita jer su zanimljive a radovi su jednistveni. Naši domaćini su odlični. Kome god se pruži ovakva prilika neka ju ne propušta jer je ovdje odlično.”        Laura