7. Ljetna škola učeničkog zadrugarstva – Orahovica

7. Ljetna škola učeničkog zadrugarstva u organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva (HUUZ), održana je od 24. do 30. lipnja u Orahovici u odmaralištu Merkur, Centra za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek. 

Sudionici ovogodišnje Ljetne škole bili su učenici iz učeničkih zadruga Požeško-slavonske županije, njih ukupno 31 iz sedam učeničkih zadruga: Cucurbita (OŠ Dragutina Lermana, Brestovac), Pčelice (OŠ Antuna Kanižlića, Požega), Prilika za sve (OŠ Julija Kempfa, Požega), Mladost (OŠ Jakšić, Jakšić), Per aspera ad astra (OŠ Stjepana Radića, Čaglin), Neven (OŠ fra Kaje Adžića, Pleternica) i Sveti Josip (Katolička OŠ, Požega).

Tijekom Ljetne škole o djeci se brinulo šest voditelja, koji su bili i voditelji zanimljivih radionica:

– Oslikavanje majica i platnenih vrećica
– Izrada magnetića i privjesaka za ključeve oslikane tehnikom pirografije
– Pletenje košara od pruća
– Izrada nakita od prešanog cvijeća
– Pletenje narukvica te Izrada i oslikavanje vješalica za ključeve

Osim radionica, učenici-zadrugari obišli su i upoznali se s kulturno-povijesnim znamenitostima Orahovice i orahvačkog kraja te posjetili OPG ranč Koral, izletište Jankovac i Orahovačko jezero gdje su se upoznali i educirali o raznolikom biljnom i životinjskom svijetu Papuka, a u slobodno vrijeme, zadrugari su imali na raspolaganju sportske aktivnosti i bazen te školu plivanja.

Uz puno smijeha i pozitivnih emocija, 7. Ljetna škola je svim sudionicima prebrzo završila, a uz novostečena prijateljstva, znanja i iskustva, sigurni smo da će svima ostati u dugom i lijepom sjećanju.

Voditelji radionica: 
Sanja Grbeš, voditeljica UZ Neven, OŠ fra Kaje Adžića, Pleternica
Neven Marković, voditelj UZ Pčelice, OŠ OŠ Antuna Kanižlića, Požega
Mirela Prskavac, voditeljica UZ Prilika za sve, OŠ Julija Kempfa, Požega
Blanka Horvat, HUUZ
Martina Švarbić, HUUZ
Domagoj Bajtal, HUUZ