Search
Close this search box.

4. ljetna škola učeničkog zadrugarstva

Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva organizirala je od 11. do 23. srpnja u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici ljetnu školu učeničkog zadrugarstva – četvrtu po redu.

Polaznici 4. ljetne škole učeničkog zadrugarstva bili su mladi zadrugari Varaždinske županije, ukupno njih 38 organiziranih u dvije grupe po sedam dana. S mladim zadrugarima Varaždinske županije bile su i njihove voditeljice: Snježana Hranić, Sabina Lončarić i Sonja Tušek-Podobnik kao i tajnica HUUZ-a Blanka Horvat i stručna suradnica Đurđa Tesla.

Zadrugari prve grupe prije dolaska u Kraljevicu posjetili su Planetarij u Rijeci. Mladi zadrugari obje grupe su u prijepodnevnim satima stjecali nova znanja i vještine na kreativnim radionicama:

– pletenje košarica od šiba
– modelarstvo
– pletenje prstima
– pirografija
– oslikavanje platnenih vrećica
– izrada PowerPoint prezentacije
– sizzix
– embosing i pečatiranje
– decoupage
– izrada privjesaka
– pletenje narukvica – makrame
– pletenje košarica od papira
– izrada mirisnih vrećica od lavande
– orijentacija i komunikacija


Poslijepodneva su bila ispunjena kupanjem, sunčanjem i druženjem na plažama Oštro i Carevo, a u večernjim satima druženjem uz karaoke, ples, društvene igre, sportske aktivnosti….

Mladi zadrugari bili su oduševljeni stečenim znanjima i novim prijateljstvima i poželjeli su ponovo doći u NCTK u Kraljevicu.