Search
Close this search box.

UZ

Baranja

Druga srednja škola Beli Manastir

Beli Manastir

Učenička zadruga Baranja osnovana je 2016. godine i djeluje kroz pet sekcija koje su povezane sa zanimanjima učenika koja obrazujemo. Naša Škola obrazuje učenike za zanimanja ekonomist, upravni referent, hotelijersko-turistički tehničar, frizer, kozmetičar, kuhar, konobar, pekar i prodavač. Većina učenika koja se obrazuje u trogodišnjim zanimanjima opredijelila se za sekcije koje su vezana uz njihova buduća zanimanja, a ostali učenici su se opredijelili za sekcije s obzirom na njihove sklonosti i interese.

Kod učenika bismo željeli razvijati svijest o nužnosti i vrijednosti rada za čovjekov život, razvijati i njegovati radne navike te odgovornost, inovativnost, samostalnost, poduzetnost i potrebu za suradnjom. U radu s učenicima, želja nam je promijeniti tradicionalnu ulogu nastavnika te ostvariti djelotvornu međusobnu suradnju u školi, suradnju s roditeljima i sa zajednicom koja će učenicima pomoći u kreativnom učenju i usvajanju praktičnih vještina. Učenici će se u naših pet sekcija upoznati s novim tehnikama kreativnog izražavanja te stvaranja preduvjeta za prijenos i praktičnu primjenu znanja u životu i lokalnoj sredini.

Naše sekcije:

  1. Kozmetičari
  2. Kuhari
  3. Uradi sam
  4. Frizeri – uljepšaj dan 
  5. Info – dizajneri.

Ako se ukaže potreba, a vjerujemo da hoće, osnovat ćemo i druge sekcije prema željama i u dogovoru s učenicima. Sredstva prikupljena prodajom naših proizvoda bit će upotrijebljena radi napretka i razvoja naše zadruge, a time i naše škole.