Search
Close this search box.

UZ

Strizivojna

OŠ "I. B. MAŽURANIĆ"

Strizivojna

Učenička zadruga Strizivojna osnovana je 2017.godine. Djeluje u četiri sekcije:

1. Kreativna (voditeljica Zora Leko-Mlivić) – bavi se izradom dekorativnih predmeta, prigodnih ukrasa te kreativnih likovnih radova. Unutar kreativne sekcije učenici se razvijaju na različitim poljima kreativnosti (likovno stvaralaštvo, ručni radovi prirodnim i umjetnim materijalima i sl.) te razvijaju poduzetnički duh predstavljajući i prodajući vlastite uratke.

2. Zaštita i uzgoj bilja (voditeljica Nevenka Vrljić)  – osposobljava učenike za samostalan uzgoj ljekovitog bilja, potiče ih na očuvanje i zaštitu naših tradicionalnih biljnih vrsta i uči kako vlastite proizvode ponuditi na tržište. Učenici formiraju sadnice, sade lavandu, brinu se o njoj i na kraju suhim cvjetovima pune vrećice koje prodaju.

3. Eko kreativci (Itana Tomšić) – mali vrtlari bavi se proizvodnjom povrća, začinskog bilja i cvijeća u vlastitom vrtu područne škole. Također, od uzgojenog povrća rade zimnicu – kiselinu. Brinu o vrtu, voćkama i biljkama u okolišu škole i školskoj zgradi. U zimskom periodu bave se kreativnim radom – stvaranjem ukrasno uporabnih predmeta od različitih materijala: svijećnjaci od gipsa, drveni snjegovići, vuneni privjesci, ukrasi od ukrasnog i krep papira i sl.

4. Izrada nakita (voditelj Matej Ižaković) – izrađuje dekorativne ukrasne uporabne predmete koristeći različiti materijal. Razvija kod djece kreativnost, osjećaj za lijepo i potiče djecu kako pozitivno iskoristiti slobodno vrijeme. Zadruga sudjeluje sa svojim proizvodima na sajmovima u organizaciji škole i općine. Naši planovi u skoroj budućnosti su povećati nasade lavande, ružmarin plasirati na tržište i izgraditi plastenik.

Voditeljica zadruge Nevenka Vrljić