UZ

Telegrin

OŠ "Marjan"

Split

Učenička zadruga osnovana je 2007. godine. Ime Telegrin dobila je po najvišem vrhu na brdu Marjan, podno kojeg je smještena OŠ Marjan u Splitu. Od osnutka, zadruga je promijenila veći broj različitih sekcija, voditelja i učenika. Djelovanje zadruge trenutno se odvija kroz dvije aktivne sekcije (voditeljica Nataša Bašica):

1. Keramičarska sekcija – izrada keramičkih ukrasnih i uporabnih predmeta kroz sve faze izrade keramike
2. Likovna sekcija – izrada suvenira od kombiniranih likovnih tehnika i materijala, aranžiranje i fotografiranje proizvoda.

Učenička zadruga aktivna je na školskim i lokalnim sajmovima, izložbama i županijskim smotrama. Rad zadruge zadnjih godinu dana prati organizacija prodajne izložbe povodom Dana škole, štand na Božićnom sajmu u Splitu te sudjelovanje na izložbi božićnih jaslica Emanuel u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu. Na županijskim smotrama sudjelujemo svake godine i prezentiramo naš rad u različitim sekcijama. Na prošlogodišnjoj županijskoj smotri predstavili smo se sa keramičkim ukrasnim i uporabnim predmetima. U daljnjem radu planiramo aktivirati više sekcija te češću prezentaciju proizvoda na prigodnim manifestacijama.

Nataša Bašica, voditeljica zadruge