UZ

Cvrčak

OŠ Blatine - Škrape

Split

Aktivnosti zadruge u školskoj godini 2018./2019.

Prvo obrazovno razdoblje – branje maslina, 23.10.2018.

Ove školske godine masline u školskom dvorištu su imale osrednji urod, dok su masline s južne strane škole bile bez ploda. U branju maslina sudjelovalo je petnaestak učenika osmih razeda. Branje se odvijalo u jutarnjim satima. Masline su odvezene u uljaru, gdje su i prerađene, no s obzirom na cjelokupni loš ovogodišnji urod dobili smo 2,5 litre maslinovog ulja.

Izrada božićnih ukrasa

U okviru rada Kreativne i Krojačke sekcije sudjelovalo je pet djevojčica pod vodstvom svojih voditeljica. Tema obiju sekcija je bila izrada ukrasa za božićno drvce. 

Kreativna sekcija je izrađivala ukrase od fimo mase koju je prvo bilo potrebno razvaljati, a potom oblikovati u željene oblike i ukrašavati. Od različitih boja smo izrađivali keksiće, koje smo potom pekli u pećnici i na kraju vezali na njih konopčiće. Trajne božićne ukrase u oblicima čovječuljka Gingermana, božićnog drvca, zvijezde i Candy cane lizalica, pakirali smo u prozirni celofan, te vezali ukrasnom vrpcom.

Krojačka sekcija je izrađivala ukrase od filca u oblicima čovječuljka Gingermana i božićnog drvca. Ukrase od filca smo ukrašavali dugmićima, perlicama, pomponima i raznobojnim trakicama. Pri kraju izrade i na njih smo vezali konopčiće pomoću kojih se mogu objesiti na božićno drvce. Božićne ukrase smo na kraju prodavali u zadnjem tjednu nastave pred božićne blagdane u atriju škole, gdje je bio postavljen naš božićni štand.