Search
Close this search box.

UZ

Maslina

OŠ "Ostrog"

Kaštel Lukšić

Učenička zadruga „Maslina“ osnovana je 1981. godine, a maslina je od početka bila njen neizostavan dio. Na samom početku rada zadruge posađen je maslinik kojim se Osnovna škola Ostrog i danas ponosi. Nakon maslinika, ubrzo je uređen i Školski botanički vrt koji je također postao sastavni dio rada zadruge.

Kroz dugi niz godina aktivno sudjelujemo na svim organiziranim smotrama i aktivnostima škole. Učenička zadruga sadrži više sekcija: maslinarskumočvarno biljeljekovito-aromatično biljekeramičarsku i rezidbu bilja. Trenutno su aktivne kreativno-keramičarska sekcija i sekcija mali botaničari.

1. Kreativno-keramičarska sekcija (voditeljica Marija Bandić): izrada dekorativnih i uporabnih predmeta, kreativno i umjetničko izražavanje kroz različite aktivnosti, oblikovanje prigodnih suvenira od gline, dekoracija kermičkih tvorevina.

2. Mali botaničari (voditeljica Iskra Mara Zubčić): upoznavanje i prepoznavanje biljaka botaničkog vrta, radionice izrade nakita od plodova iz vrta, rezidba i sijanje biljaka.

Voditeljica zadruge, Marija Bandić