UZ

Kvarnerić

Učenički dom Kvarner

Rijeka

Učenička zadruga Kvarnerić osnovana je 27. rujna 2017. godine na osnivačkoj sjednici Učeničke zadruge u prostoru  Učeničkog doma Kvarner, s ciljem promicanja kreativnosti, razvijanja vještina i otkrivanja skrivenih potencijala kod učenika.

Zadruga radi sa četiri sekcije:

1) Naplavine pričaju…
2) Pomade moje none
3) Kvarnerske poneštice
4) Uslikaj me sad

Voditeljice sekcija su profesorice Nataša Vučinić, Patricia Tićac, Maša Sancin Bucci i Lidija Milanović Škugor. U rad učeničke zadruge uključeno je 75 učenika. Prvi uradci Kvarnerića bili su prezentirani na štandu u vrijeme Adventa na riječkom Korzu 2017. godine, gdje su učenici zajedno sa svojim odgajateljima imali prilike zaokružiti poduzetničku priču učeničke zadruge Kvarnerić tako što su prodavali svoje kreacije. Štand je dobiven na korištenje bez ulaganja i plaćanja najma, što je dalo vjetar u leđa i ostavio buđet s pozitivnim predznakom.

Surađujemo s Osnovnom školom Maria Martinolića Mali Lošinj, Područnom školom Unije, gdje učenici prikupljaju naplavine sa plaža otoka Unije. Učenike se potiče na aktivno promatranje prirode, recikliranje, iskorištavanje otpada/naplavina koje je more izbacilo te kreativno razmišljanje i djelovanje izradom slika i figura od odbačenog drveta. Kod izrade prirodne kozmetike, učenici se educiraju o korištenju što prirodnijih sastojaka, primjeni prirodnih procesa i korištenju pozitivnih učinaka različitih biljnih komponenti te izrađuju balzame za usne, kreme za ruke i kreme za zaštitu od sunca te sapune.

Adresa : Učenički dom Kvarner
Telefon : 051/ 336 744
E mail: info@ucenickidomkvarner.hr

Voditeljica učeničke zadruge Kvarnerić: Maša Sancin Bucci, prof.

Ravnateljica Učeničkog doma Kvarner: Dubravka Alar Vičević, prof