UZ

Busilak

OŠ Fran Krsto Frankopan

Krk

Učenička zadruga Busilak, prva je takva zadruga osnovana na otoku Krku, 12. rujna 2018. godine, a djeluje u okviru Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Krk.

OŠ Fran Krsto Frankopan najveća je osnovna škola na otoku, organizirana kao jedina matična škola u gradu Krku te četiri područne škole: Baška, Punat, Vrbnik  i Vrh. Škola broji 808 učenika, u 48 razrednih odjela, a ravnatelj škole je Serđo Samblić. Sjedište zadruge je Područna škola Vrh. Članovi zadruge su učenici PŠ Vrh od drugog do osmog razreda, učitelji, roditelji učenika te stručnjaci koji svojim znanjem i iskustvom pridonose uspješnom radu i razvoju zadruge. Zadruga trenutno broji 67 članova koji djeluju u dvije sekcije: Eko proizvođači Kreativna skupina. Zadrugari brinu i o školskom Mediteranskom vrtu, masliniku i školskom povrtnjaku.

Proizvodi zadruge usmjereni su na prirodne sastojke i materijale te ekološku  proizvodnju kao što je ekstra djevičansko maslinovo ulje, prirodna kozmetika, ekološki džemovi i ukrasni predmeti od naplavnog drveta. Zadruga uspješno sudjeluje na prigodnim sajmovima na otoku te u svim organiziranim ekološkim  akcijama na otoku Krku.                                                        

Voditeljica zadruge je Sanja Novosel Grgurić.