UZ

Zvir

OŠ Sračinec

Sračinec

Učenička Zadruga Zvir OŠ Sračinec iz Sračinca osnovana je 2005. godine i trenutno ima tri sekcije:

1. Likovna grupa (voditeljica Ines Rodeš) kojoj je cilj razvijati želju za likovnim izražavanjem, dosljednosti u ostvarivanju vlastite likovne ideje i originalnosti u radu, razvijanje mašte te poticanje kreativnosti i samostalnog likovnog izražavanja.

2. Mješovita grupa (voditeljica Tara Mašić) izrađuje predmete i ukrase od komušine, upoznavajući razne tehnike, mogućnosti i način oblikovanja komušine i krep papira.

3. Mali kreativci (voditeljica Milena Bogdanović) izrađuju čestitke i raznovrsne predmete od različitih materijala, uče kako što korisnije iskoristiti različite otpadne i prirodne materijale za izradu uporabnih i ukrasnih predmeta.

U rad sekcija uključeno je pedesetak učenika. Kroz svoj rad učenička zadruga nastoji sudjelovati na što više prigodnih manifestacija u općini, gradu te ostalim bližim mjestima, a naročito u školi prigodom pojedinih blagdana. Učenicima na praktičnim primjerima pokazujemo kako proizvesti proizvod, a zatim ga i plasirati na određeno tržište. Nastojimo postizati što bolje rezultate i poboljšati rad zadruge.