Search
Close this search box.

UZ

Žir

OŠ "Vukomerec"

Zagreb

Nalazimo se u OŠ“Vukomerec“, u istoimenom naselju u istočnom dijelu grada Zagreba, općina Peščenica, okruženi lijepom hrastovom šumom.

Proteklih tridesetak godina znatno je izmijenjen izgled naselja, izgrađena komunalna infrastruktura, poboljšana prometna povezanost sa središtem grada, ali nažalost škola je uz crkvu ostala jedina ustanova koja ne samo da pruža usluge odgoja i obrazovanja, već u granicama svojih mogućnosti zadovoljava potrebe učenika na području športa i kulturnih događanja.

Vođeni tim saznanjem 2010. godine osnovali smo Zadrugu “ŽIR“, s ciljem okupiti što veći broj učenika, roditelja i ostalih članova lokalne zajednice koji bi kroz aktivnosti u Zadruzi razvijali različite vještine, međusobno se povezali i razmjenjivali iskustvo, znanje, stvaralaštvo, njegovali baštinu i pučko stvaralaštvo.

Učenicima  kroz navedeno pomažemo pri usmjeravanju odabira budućih zanimanja i stvaramo preduvjete za prijenos znanja u praktičnu primjenu.

Sekcije zadruge su:
– Stari zanati,
– Kreativa,
– Ukrasni predmeti,
– Eko sekcija i
– Kreativna radionica.

Voditelji sekcija su: Snježana Golubić, Iva Žodan, Daniela Tuđa, Vesna Vukojević, Nataša Ostojić, Jadranka Baričević i voditeljica zdruge Marija Pavičić. U zadruzi je aktivno 164 učenika, 10 roditelja i nekolicina vanjskih suradnika.

Ponosni smo na: 1. mjesto na IX. županijskoj smotri Grada Zagreba s tkalačkim stanom – sekcija Stari zanati, 3. mjesto na X. županijskoj smotri Grada Zagreba sa plastenikom od plastičnih boca – Eko sekcija, organizaciju Jesenskog sajma u Vukomercu od osnutka Zadruge.

Naša adresa: Osnovna škola “Vukomerec”Zagreb, Porečka 7c
tel: 2370-222
fax: 2370-261
mail adresa škole: os-zagreb-047@skole.htnet.hr

web adresa: www.os-vukomerec-zg.skole.hr