UZ

Goranka

OŠ Ivan Goran Kovačić

Gora

Učenička zadruga Goranka djeluje s prekidima pola stoljeća. Prema usmenoj predaji Zadruga je osnovana šezdesetih godina prošlog stoljeća. Podatci o osnivanju nestali su u vrijeme Domovinskog rata, školska zgrada je uništena, a dokumenti nestali.

Od kraja Domovinskog rata do sredine školske 2009./2010. godine također djeluje s prekidima.
Dana 13. listopada 2010. godine Školski odbor Osnovne škole Ivan Goran Kovačić, na prijedlog ravnateljice i Vijeća učitelja, donosi Odluku o obnovi rada Učeničke zadruge Goranka.

Zadruga djeluje kroz sekcije:
1. školski vrt
2. izrada ukrasnih i uporabnih predmeta,
3. dizajneri stakla.

U radu Zadruge sudjeluju svi učenici, učitelji i pomoćno osoblje škole. Voditeljica Zadruge je Luana Polinčić Komlinović, a voditelji sekcija učiteljica Marija Fiala Žugaj i Maja Kovačević.

Od same obnove rada Zadruge trudimo se da naša Zadruga bude zaista posebna po uratcima koje izrađujemo, bazirajući se na prirodnim materijalima. Osmislili smo i logo Zadruge te deklaracije za proizvode.

Naši proizvodi mogu se pogledati i kupiti svake godine na našim prodajnim štandovima u školi i na raznim humanitarnim akcijama te na gradskim i županijskim smotrama.

Posebno smo ponosni na naš školski vrt koji  je nekoliko puta dobio nagradu HRT-a za najljepši školski vrt.

13. svibnja 2011. dobili smo status Eko – škole. Obzirom da smo Eko – škola istu godinu zasadili smo eko plantažu lijeske koju redovito održavaju učenici zadrugari članovi sekcije školskog vrta.

Mali smo, ali veliki i ponosni sami na sebe!

KONTAKT PODACI:
OŠ Ivan Goran Kovačić
Gora 61a, 44250 Petrinja
Tel:044/824-755
Fax:044/824-650
E-mail: os-petrinja-gora-004@skole.htnet.hr

Web: http://os-igkovacic-petrinjagora.skole.hr/