Search
Close this search box.

UZ

Antonije Jozičić

OŠ Davorina Trstenjaka

Hrvatska Kostajnica

Učenička zadruga Antonije Jozičić osnovana je  2015. godine. Broj učenika koji sudjeluje u radu ove zadruge su svi učenici naše škole od prvog do osmog razreda. U okviru učeničke zadruge djeluju ove sekcije:

1. Likovna grupavoditeljica Silvana Vodnica Filičić
2. Domaćinstvovoditeljica Marina  Matagić  Knežić
3. Mali  prirodnjacivoditeljica Silvija Špičak
4. Mješovita  kreativna skupinavoditeljica Marina Komušanac

Učenička zadruga aktivno je sudjelovala na lokalnim sajmovima, obilježavanju Dana grada Hrvatske KostajniceKestenijadi, Božićnom sajmu, dobrotvornim  akcijama, županijskim smotrama učeničkih zadrugara te Danu škole. Proizvodi naše zadruge imaju naglasak na proizvodnji regionalnih tradicijskih ukrasa, slastica i kolača vezanih za naše podneblje, ukrasnih torbica i lokalnih rukotvorina. Također, trudimo se i aktivno uređujemo cvjetnjak naše škole.

Kroz sekcije koje   aktivno djeluju nastojimo aktivirati i sve učenike naše škole tako da nastojimo kroz učeničku zadrugu što više razvijati i njegovati radne navike, vrijednosti i  stvaralaštvo, odgovornost, inovativnost i potrebu za međusobnom suradnjom. Razvijamo svijest o načinima i potrebi očuvanja prirode kao i njegovanje baštine i pučkog stvaralaštva. Naši proizvodi se mogu pogledati i kupiti na našim prodajnim štandovima koje organiziramo tijekom školske godine u našem gradu, školi, sajmovima, te smotrama učeničkih zadruga.

Helena Ivanović, voditeljica UZ Antonije Jozičić za školsku godinu 2018./2019.