Search
Close this search box.

UZ

Srednja škola Pakrac

Srednja škola Pakrac

Pakrac

Učenička zadruga “Srednja škola Pakrac”

Učenička zadruga „Srednja škola Pakrac“ iz Pakraca osnovana je u rujnu 2002. godine odlukom Školskog odbora, a na inicijativu tadašnjeg ravnatelja, gospodina Dragana Marina. Od tada je promijenila puno sekcija, učenika i voditelja.

Danas, zadruga broji 20 učenika i tri voditeljice sekcija od kojih je jedna i voditeljica zadruge. Članovi zadruge su učenici strukovnih zanimanja stolara (stolarska sekcija), medicinskih sestara i tehničara te fizioterapeutskih tehničara u Učeničkom domu naše škole (likovna i kreativna sekcija). Voditeljice su, nastavnica u stolarskom zanimanju Ankica Sedlaček (stolarska sekcija) i odgojiteljice u učeničkom domu Branka Marić ( likovna sekcija) i Irenka Šepl ( kreativna sekcija).

Proizvodimo ukrasne i uporabne predmete od: drveta, gline, papira, žice, perlica, tkanina i drugih materijala. Članovi stolarske sekcije od drveta izrađuju višenamjenske kutije, košarice od vrbovih šiba, stalke za role papira, stalke za svjećice, kuhinjske daščice, valjke za tijesto i dr. Članice likovne sekcije izrađuju razne predmete najviše od gline (unikate) te radove od papira kao i slike za koje članovi stolarske sekcije izrađuju okvire pa tako izrađene slike ukrašavaju hodnike i stepeništa Učeničkog doma i još mnogo drugih predmeta. Članice kreativne sekcije izrađuju ukrasne i uporabne predmete (nakit) od tkanina, papira, kože, perlica kao i praktičnih platnenih torbi sa izvezenim porukama od trapera i sl. Sudjelujemo na izložbama i sajmovima u gradu Pakracu i na smotrama.

Voditeljica UZ je Ankica Sedlaček