Search
Close this search box.

UZ

Kockavica

SŠ Bartola Kašića

Grubišno Polje

Učenička zadruga Kockavica je školska dragovoljna organizacija u kojoj sudjeluju učenici, roditelji, djelatnici škole i vanjski članovi. Cilj učeničke zadruge je okupiti na dragovoljnoj osnovi što veći broj učenika i primjerenim metodičkim postupcima pod vodstvom nastavnika mentora omogućiti učenicima razvoj sklonosti, interesa i sposobnosti te stjecanje, produbljivanje i primjenu bioloških, tehničkih, gospodarskih, društvenih i srodnih znanja iz područja važnih za cjelokupan proizvodni proces.

Učenička zadruga Kockavica osnovana je 18. travnja 2007. na Osnivačkoj skupštini.

Učenička zadruga ima šest sekcija:

1. Poljoprivredno-prehrambena sekcija, voditeljica: Snježana Vrabec
2. Ugostiteljska sekcija, voditelj: Ivan Krajačić
3. Novinarska sekcija, voditeljica: Franka Frančešević
4. Strojarska sekcija, voditelj: Marijan Maračić
5. Informatičarska sekcija, voditelj: Ivan Pašalić
6. Likovna sekcija, voditeljica: Marjana Štor

Poljoprivredno-prehrambena sekcija bavi se uzgojem, berbom, pakiranjem i plasiranjem poljoprivrednih proizvoda te pripremom zemljišta za sadnju poljoprivrednih proizvoda na otvorenom. Sekcija se bavi i proizvodnjom kukuruza šećerca, bučinog ulja, začinskog bilja i čajeva te proizvodnjom i prodajom sezonskh vrsta povrća.

Ugostiteljska sekcija bavi se pripremom i posluživanjem jela i posluživanjem pića na domjencima, sajmovima i manifestacijama.

Novinarska sekcija bavi se praćenjem raznih događanja na kojima sudjeluje Učenička zadruga i Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje kao što su KukuruzijadaGospodarski sajam u GudovcuDani kruha – dani zahvalnostiGospodarski sajam – sajam siraMeđunarodni dan tjelesne aktivnosti i dr. u obliku fotografiranja, intervjuiranja i pisanja novinskih članaka.

Strojarska sekcija bavi se izradom drvene ograde, gajbom za kuniće, svijećnjaka i ralice za čišćenje snijega prilaza škole.

Informatičarska sekcija bavi se izradom letaka, kataloga proizvoda, prezentacija, deklaracija proizvoda, izradom članskih iskaznica, uređivanjem web stranice škole i informatička je podrška u radu ostalih sekcija.

Likovna sekcija bavi se izradom tematskih dekoracija, ukrasa i čestitki, osmišljavanjem vizualnog identiteta Učeničke zadruge te izradom dekoracija izložbenog prostora Učeničke zadruge na sajmovima.

Redoviti nastupi UZ KockaviceKukuruzijada, Gospodarski sajam – sajam sira, Božićni sajam, Uskrsni sajam, Smotra učeničkih zadruga, Međunarodni Bjelovarski gospodarski sajam.