Search
Close this search box.

UZ

Bilogora

OŠ Velika Pisanica

Velika Pisanica

Učenička zadruga Bilogora obnovljena je 2003. godine i od tada djeluje pod imenom UZ Bilogora. Od 2007.godine djeluje pet sekcija: cvjećari, keramičari-grafičari, voćari, likovna sekcija i vezilje.

Likovna sekcija – djeluje u Područnoj školi Lasovac i broji deset članova. Bavi se izradom ukrasnih i uporabnih predmeta za različite prigode i blagdane. Zadrugari nastoje svake godine isprobati nove materijale i nove tehnike.

Keramičari – grafičari – njihove vrijedne ruke oblikuju različite ukrase i predmete od gline. Bave  se i vrlo zahtjevnom tehnikom – grafikom. Učenici kroz svoj rad upoznaju put od matrice do otiska.Njihovi radovi uvijek izazivaju pažnju i divljenje.

Voćari – Osnovna škola Velika Pisanica posjeduje mali voćnjak jabuka na području PŠ Bedenik. Voćnjak godinama nije obrađivan. 2009. godine škola je uz veliku pomoć roditelje pokrenula akciju obnove voćnjaka. Cilj sekcije je očuvanje starih i rijetkih sorti voćaka, briga o voćkama i voćnjaku.

Cvjećar – sekcija djeluje u OŠ Velika Pisanica. Naši cvjećari jako su vrijedni. Imaju pune ruke posla, a posebno sa školskim vrtom na kojeg smo osobito ponosni. Aktivnosti učenika zadruge odvijaju se kroz izvannastavne aktivnosti.

Članovi učeničke zadruge su učenici i učitelji nižih i viših razreda. Osim učitelja i učenika u radu zadruge nam pomažu i  naši roditelji. Učenička zadruga Bilogora redovito sudjeluje na županijskim smotrama učeničkog zadrugarstva. Naši zadrugari ponosni su na postignute rezultate. Velika nagrada za trud i rad je odlazak na Državnu smotru učeničkog zadrugarstva 2018. godine u Vinkovce.

Naša zadruga  se od 2008. godine uključila u projekt Slušaj kako zemlja diše Hrvatske radiotelevizije. 2017. godine osvojili smo Zelenu povelju Fonda za energetsku učinkovitost. Povodom blagdana organiziramo božićne i uskršnje radionice. Sudjelujemo na općinskom, a od 2017. godine i Božićnom sajmu u Bjelovaru. Svoje proizvode redovito izlažemo na Lovrakovim danima kulture. Mladi zadrugari svojim primjerom nastoje pozitivno utjecali na ostale učenike, ali i mlade naraštaje koji dolaze.

Voditelj zadruge: Marija Dent
Voditelji sekcija: Sanela Gerić, Danijela Dašek, Tena Farkaš, Brigita Bedi