UZ

Kockavica

OŠ "Vladimir Nazor"

Komletinci

Tijekom školske godine 2010/2011 pokrenuta je inicijativa za osnivanje učeničke zadruge pri OŠ Vladimir Nazor, Komletinci. 18. svibnja 2011. održana je osnivačka skupština zadruge, formirana uprava zadruge te izvršen ustroj. Na 16. sjednici Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva, 06. listopada 2011. izvršni odbor HUUZ-a donio je odluku o prijemu u redovno članstvo UZ Kockavica.

Naša učenička zadruga nosi ime Kockavica prema endemskoj biljci kockavica, a trenutno je u rad zadruge uključeno 62 učenika od 5. do 8. razreda. Sudjelovanje učenika je na dobrovoljnoj bazi.

Zadruga je ustrojena u četiri sekcije:

– likovna sekcija – voditeljice Marija Rukavina i Ljubica Martinović
– izrada suvenira – voditeljice Marija Rukavina i Ljubica Martinović
– ekološka sekcija – voditeljica Marija Škrobo
– vrtlarska sekcija – voditelj Krešimir Lermajer.

Likovna sekcija i sekcija za izradu suvenira proizvodi razne ukrasne predmete te prigodnu unikatnu ambalažu za ostale proizvode zadruge.

Ekološka sekcija proizvodi domaće sapune i proizvode od pčelinjeg voska te domaće prirodne biljne sokove.

Vrtlarska sekcija proizvodi sadni materijal (ukrasno drveće i drugo bilje), prikuplja i proizvodi domaće biljne čajeve, a u pripremi je i sadnja nasada lijeske.

Budući da smo u ovoj školskoj godini tek započeli za radom i budući da smo tek u nastajanju, intenzivno se pripremamo za nadolazeće godine, prikupljamo sredstva za rad, uređujemo teren za nasade lijeske te se intenzivno pripremamo za našu prvu smotru učeničkih zadruga 2013. godine. Zadruga će se financirati od prodanih proizvoda na sajmovima, smotrama i natjecanjima, zatim od donacija partnera u lokalnoj zajednici.

U lokalnoj zajednici smo se po prvi put uspješno predstavili na Božićnome sajmu 2012. u prostorima naše škole. 

Voditelj zadruge: Krešimir Lermajer


web stranica škole: http://os-vnazor-komletinci.skole.hr/