Search
Close this search box.

UZ

Pravi izbor

OŠ "Ljudevit Gaj"

Lužani

Učenička zadruga “Pravi izbor” osnovana je radi i djeluje  od 6. veljače 2002. godine.
Učenici sudjeluju u mnogim aktivnostima učeničke zadruge koja danas broji 64 učenika podijeljenih u 5 sekcija:

1. Ljekovito bilje – voditeljica Zdenka Aničić
2. Mali kreativci – voditeljica Mirjana Cimbal
3. Mali ekolozi – voditeljica Jelena Jurčević Drozdek
4. Zlatne ruke – voditeljice Darka Aladrović i Ana Albreht
5. Likovna skupina – voditeljica Ivana Franić

Učenička zadruga aktivno sudjeluje na smotrama i susretima zadruga, priprema izložbe, organizira prodaje proizvoda i uređuje školski pano. Obilježavamo važnije događaje kao što su: Dani kruha, Božić, Uskrs, Valentinovo, Dan škole…
Novčana sredstva koja se zarade prodajom služe za nabavu novih materijala, a pomažemo i u raznim humanitarnim akcijama.

Ciljevi učeničke zadruge:
– primjerenim metodičkim postupcima omogućiti učenicima razvoj sklonosti, interesa i sposobnosti te stjecanje i primjena gospodarskih, društvenih i bioloških znanja.

Ljekovito bilje – voditeljica Zdenka Aničić
Sekcija se bavi uzgojem, sadnjom, njegom, branjem i skladištenjem ljekovitog i začinskog bilja. Od njih izrađuju tinkture, ulja i masti (tinkturu od medvjeđeg luka, mast od nevena i gaveza). Tijekom cijele godine učenici brinu o biljkama u školi i školskom vrtu. U jesen učenici beru šipak i od njega izrađuju pekmez i sok. Osim toga izrađuju i sirup od višnje, joste i matičnjaka.

Mali kreativci – voditeljica Mirjana Cimbal
Sekcija se bavi izradom ukrasnih predmeta od kolaža, hamera, gipsa te prirodnih materijala. Izrađuju jesenske leptire, čestitke od kartona, prigodne ukrase za Božić, srca od gipsa za Valentinovo i pisanice quilling tehnikom.

Mali ekolozi – voditeljica Jelena Jurčević Drozdek
Sekcija se bavi sadnjom bilja u okolišu škole, sakupljanjem i recikliranjem starog papira te recikliranjem raznih materijala u uporabljive predmete. Izrađuju mirisne sapune, svjećnjake, pisanice, lončanice od starog papira, adventske vijence od prirodnih materijala.

Zlatne ruke – voditeljice Darka Aladrović i Ana Albreht
Sekcija se bavi očuvanjem i njegovanjem ručnog rada – vezenja. Izrađuju prigodne čestitike – vez zlatnim i srebrnim koncem po kartonu i ljepljenje. Tijekom godine izrađuju i prigodne ukrase makrame i origami tehnikom.

Likovna skupina – voditeljica Ivana Franić
Sekcija se bavi izradom ukrasnih predmeta od kolaža, hamera, suhog lišća, prirodnih materijala te gipsa. Izrađuju jesenske vijence, straničnike za knjige, prigodne ukrase za Božić i Uskrs, srca od gipsa za Valentinovo, piliće i zečeve od vune, pisanice i cvijeće od papira.
Voditeljica učeničke zadruge “Pravi izbor” je Zdenka Aničić.

Web stranica škole: os-ljgaj-luzani.skole.hr