UZ

Klečka čarolija

Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana

Ogulin

Učenička zadruga Klečka čarolija osnovana je 2016. godine, a rad zadruge organiziran je u dvije sekcije:

1. Poduzetnička sekcija (voditeljica Jasminka Turina Luketić, prof.mentor) – osmišljavanje, provođenje i analiza projekata. Potrebna znanja iz matematike, stranog i hrvatskog jezika, računovodstva, poduzetništva, ekonomije, informatike, poslovnih komunikacija, marketinga, prodaje i upravljanja prodajom.

2. Programska sekcija (voditeljica Jasminka Turina Luketić, prof.mentor) – osmišljavanje i provođenje programa koji zahtijevaju već usvojene vještine i njihov razvoj. Plesne, glumačke, mađioničarske…

Učenička zadruga aktivna je u raznim projektnim aktivnostima, na smotrama ,radionicama i sajmovima. Rad zadruge je vidljiv osvojenim 1. mjestom na 8. nacionalnoj smotri turističke kulture – Hvar, višegodišnjim sudjelovanjem na državnim natjecanjima iz poduzetništva Poslovni izazov, osvojenim 3. mjestom na regionalnom natjecanju Poslovni izazov Zapadnog balkana, višegodišnjim  sudjelovanjem na Božićnom sajmu u okviru manifestacije Advent u Ogulinu, višegodišnjim sudjelovanjem u organizaciji tradicionalnog ogulinskog festivala bajki OGFB putem održavanja kreativnih radionica i prodaje prigodnih proizvoda, višegodišnjim prodajnim aktivnostima pod nazivom U susret Uskrsu i proljećuMajčin danValentinovo. Rad naše zadruge vidljiv je i po raznim volonterskim i humanitarnim aktivnostima poput prodaje bajkovitih koktela za prikupljanje sredstava za sportsku spravu za potrebe škole i građanstva i sl.

Zadruga je 2018. godine sudjelovala i na međunarodnom sajmu Agro Arca 2018. Djelovanje Zadruge vidljivo je i dobivenim financijskim sredstvima od Ministarstva turizma RH za provođenje osmišljenih projekata… Posebno smo ponosni na naše proizvode Vilinska igra memorije i Potraga za klečkom čarolijom. U 2018. godini zadruga je prvi puta sudjelovala na Županijskoj smotri učeničkih zadruga, te na međužupanijskom susretu zadruga Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Karlovačke županije.

Drago nam je da smo dio ove velike poduzetničke obitelji.

Voditeljica: Jasminka Turina Luketić