Search
Close this search box.

UZ

Bovulice

OŠ Meterize

Šibenik

Osnovna škola Meterize osnovala je školsku zadrugu 2016. godine. Nazvali smo je Bovulice. I to prema bovulima, crnih vezenim ukrasima koji se nalaze na tradicionalnoj šibenskoj kapi koja je narančaste boje. Zadruga okuplja 70-ak učenika od prvog do osmog razreda, a ove školske godine ima četiri sekcijeTašele, Cvjećarsku sekciju, Krek i Eko-eko, a voditeljica Zadruge je profesorica geografije Ivana Jurica.

Zadruga se u svom dosadašnjem radu bavila različitim aktivnostima. Vrijedni Krekovci i Tašeli izrađivali su različite predmete za Božić i Uskrs, kao i za druge manifestacije tijekom školske godine. Članovi Cvjećarske i Eko-eko sekcije bavili su se uređenjem školskog okoliša, sadnjom cvijeća, novih stabala maslina uz pomoć školskog domara. Pobrali su masline u školskom dvorištu, pa smo po prvi put imali i vlastito maslinovo ulje koji se onda koristilo prilikom pripreme kuhanog obroka u školi za učenike.

Svi su zadrugari zajedno sudjelovali i u humanitarnim akcijama. Prodavali su svoje proizvode, a sav prihod prilikom tih nekoliko akcija uplatili su na račun Caritasa i na taj način pomogli onima kojima je to potrebno.