10. ljetna škola učeničkog zadrugarstva – Stara Sušica 2022.

Ovogodišnja 10. ljetna škola učeničkog zadrugarstva održana je od 3. do 9. srpnja u Planinarskom domu – Dvorac Stara Sušica u Primorsko-goranskoj županiji.

U pitoresknom okruženju Gorskog Kotara, u bajkovitom ambijentu dvorca koji datira iz 15. stoljeća, održana je ovogdišnja Ljetna škola učeničkog zadrugarstva na kojoj je sudjelovalo 26 učenica, članica učeničkih zadruga iz osnvnih i srednjih škola Zadarske županije.

U dvorcu su se tijekom trajanja Ljetne škole održavale kreativne radionice koju su vodile voditeljice iz Zadarske županije – Željkica Aralica, UZ Vridne ruke, PPVŠ Stanka Ožanića iz Zadra, Ljljana Kadija Pulić, UZ Đardin, OŠ Sveti Filip i Jakov te djelatnici HUUZ-a. Tijekom šest dana djeca djeca su usvajala nova znanja i vještine na kreativnim radionicama: pletenje narukvica, izrada privjesaka, oslikavanje majica i torbi, izrada ukrasa od modelarske šperploče i ukrašavanje pirografijom, izrada vješalica za ključeve te radionica hrane ‘Zdravo, a slatko’.

Zadnji dan ljetne škole, održana je i velika izložba na kojoj su učenice-zadrugarke izložile sve što su radile na ljetnoj školi, a sva stečena znanja i vještine, moći će prenijeti u svoje učeničke zadruge. Tijekom trajanja Ljetne škole, učenici su obišli prirodne i kulturne znamenitosti ovog kraja: šetnicu ‘Plodovi gorja’, Popovićev mlin u Delnicama i Centar velikih zvijeri, izletište Lokve te Ivaninu kuću bajki, multimedijalni i interaktivni muzej bajki.