Stručni skup u Zagrebu – 2

U subotu 13. prosinca 2014. od 11,00 sati do 16,00 sati u velikoj dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture u Dalmatinskoj 12, Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva organizirala je Stručni skup za voditelje i suradnike učeničkih zadruga Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije.
Teme Stručnog skupa bile su:

1. Izvještaj o održanim Stručnim skupovima voditelja Podružnica u Kraljevici i Pečuhu, – Željka Kleković Brajenović, voditeljica MŽSV (Sisačko-moslavačke, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije)
 2. Predavanje na temu «Od ideje do proizvoda» – Snježana Hranić, voditeljica MŽSV (Varaždinske, Međimurske, Bjelovarsko-Bilogorske, Koprivničko-križevačke županije)

Kreativne radionice:

– Kamena čipka na kugli – Snježana Hranić, voditeljica MŽSV, UZ Jurek, OŠ Sv. Đurđ, Sv. Đurđ
– Izrada božićnih ukrasa tehnikom kaširanja – Đurđa Guštin, voditeljica MŽSV, UZ Leptir, COO, Karlovac

Stručnom skupu je prisustvovalo 29 voditelja i suradnika učeničkih zadruga koji sudjelovali u radu obje radionice i tako stekli znanja u oboje tehnike. Kako je u prostorima HZTK u subotu održana i sjednica Izvršnog i Nadzornog odbora HUUZ-a, po završetku sjednice radionicama su se priključili i neki članovi Izvršnog i Nadzornog odbora. U ugodnoj i radnoj atmosferi 5 sati je bilo gotovo premalo za ove dvije radionice. Voditelji su bili iznimno zadovoljni stečenim znanjem i ukrasima izrađenim vlastitim trudom.