Stručni skup u Zadru

Bliži se adventsko i božićno vrijeme koje donosi poseban ugođaj i raspoloženje u naša srca i domove, vrijeme okupljanja obitelji oko toplog ognjišta, kada nas mirisi božićnih kolačića vraćaju u majčine  kuhinje.
Većina ljudi ozračje blagdanskog raspoloženja želi unijeti i u vlastiti dom. Tradicija dekoriranja za Advent i Božić je duga i različita u pojedinim krajevima, a predmeti koji se najčešće koriste kao dekorativni elementi u interijeru i eksterijeru su adventski vijenci, božićna drvca, kuglice, lampice, svijeće…

U petak, 28. studenog 2014. god. u Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića, Zadar, održan je Stručni skup Podružnica HUUZ-a Zadarske i Šibensko – kninske županije na kojem su održane i dvije kreativne radionice. 

1. Izrada borića od gipsa
       Voditeljica: Željkica Aralica, dipl.ing., UZ „ Vridne ruke“ ,  PPVŠ S. Ožanića
2. Božićni ukrasi od botunića
      Voditeljica: Bruna Bišćan, prof., UZ „ Vridne ruke“, PPVŠ S. Ožanića

Božićne radionice unijele su poseban šarm i opuštajuću atmosferu među članove Stručnog skupa. Cilj radionica osim dekoriranja je bio stvaranje slavljeničkog raspoloženja, blagdanskog ugođaja, pa su i dekorativni elementi uglavnom izrađeni u sjajnim, reflektirajućim obradama.