Search
Close this search box.

Stručni skup u Zadru

22. studenog 2013. godine, u Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi u Zadru a u organizaciji  Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i škole domaćina, održan je stručni skup za voditelje učeničkih zadruga Zadarske i Šibensko-kninske županije. Zbor škole domaćina uveličao je otvaranje skupa na kojem su 20 voditelja učeničkih zadruga imali  prigodu sudjelovati na četiri prekrasne radinice koje su vodile profesorice škole domaćina stručnog skupa:


Aranžiranje adventskog vijenca, voditeljica Višnja Sikirić, dipl.ing.
Izrada ukrasnih borića od mahovine, voditeljica Željkica Aralica dipl.ing.
Izrada ukrasa za bor, voditeljica Maja Žunić, dr.vet.med.
Organoleptičko ocjenjivanje maslinovog ulja, voditeljica Anastazija Milardović, dipl.ing.

Nakon radionica, voditleljica međužupanijskog stručnog vijeća za učeničke zadruge, Josipa Banić iz OŠ Mejaši, Split, održala je predavanje – Implementacija građanskog odgoja u učeničke zadruge.

Zatim je tajnica HUUZ-a, Blanka Horvat vodila  okrugli stol na temu – 26. smotra učeničkih zadruga i organizacija županijskih smotri učeničkih zadruga na kojem su voditelji učeničkih zadruga razmijenili ideje i prijedloge u svezi organizacije županijske smotre u svojim županijama kao i organizacije 26. smotre učeničkih zadruga RH.

Skup je protekao u radnom i suradničkom ozračju, sudionici su izradili mnoštvo prekrasnih uradaka i skup ocijenili visokim ocjenama.