Stručni skup u Splitu

U subotu, 23. studenoga 2013. u Splitu, u  Mejaši a u organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i škole domaćina, održan je stručni skup za voditelje učeničkih zadruga Splitsko – dalamtinske i Dubrovačko – neretvanske županije
U okviru stručnog skupa održane su dvije kreativne radionice:

1.    Izrada božićnih ukrasa i nakita quilling tehnikom, voditeljica: Marija Levanić,  prof.

2.    Izrada jaslica od komušine (lepušine), voditeljica: Božica Pandurić, dipl.ing.

Radionicama je prethodilo predavanje o mogućnostima integriranja Kurikuluma građanskog odgoja i obrazovanja u plan i program škole. Predavanje je održala Dubravke Tkalčec, voditeljica ŽSV za demokratsko građanstvo.
Nakon predavanja, tajnica HUUZ-a Blanka Horvat i voditeljica podružnice HUUZ-a Splitsko-dalmatinske županije, Mirjana Jerčić,  vodile su okrugli stol na temu – 26. smotra učeničkih zadruga i organizacija županijskih smotri učeničkih zadruga na kojem su voditelji učeničkih zadruga razmijenili ideje i prijedloge u svezi organizacije županijske smotre u svojim županijama, kao i organizacije 26. smotre učeničkih zadruga RH.
Stručnom skupu je prisustvovalo 50 voditelja učeničkih zadruga koji   su skup ocjenili visokim ocjenama i otišli kućama sa svojim prekrasnim radovima.