Search
Close this search box.

UZ

Križevčanci

COOiR Križevci

Križevci

Učenička zadruga Križevčanci osnovana je u lipnju 2011. godine u  Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. Od srpnja 2012. godine naša je zadruga članica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva.
U Zadruzi je trenutno 40 učenika zadrugara. Svi učitelji i stručni suradnici, desetak roditelja i udomitelja su također članovi Zadruge.

Okupljamo se u tri sekcije i razvijamo svoju kreativnost kroz slikanje, rad s quiling i salvetnom tehnikom, modeliranje i rad s keramikom. Naše stvaralaštvo usmjeravaju i podupiru tri voditelja i voditeljica Zadruge, ravnateljica Centra i jedan vanjski suradnik.

Često sudjelujemo svojim prodajnim izložbama na sajmovima i različitim manifestacijama u gradu Križevcima. Prodajnim izložbama pridonosimo pokrivanju troškova radnih materijala.

Tijela grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije prepoznala su važnost našeg okupljanja i vrijednost naših radova pa nas i oni financijski podupiru.

Raduje nas što smo sudjelovali na  Smotri učeničkih zadruga Koprivničko-križevačke županije u Rasinji, Državnoj smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske u Primoštenu 2012. godine te Državnoj smotri učeničkih zadruga u Zagrebu 2013. godine.

Križevčanci su radili (i rade) na nekoliko projekata. Križevačka žlica se odnosi na predmet star oko 6000 godina koji je iskopavanjem u okolici Grada pronašao Gradski muzej. Cilj projekta je izrađivati križevačku žlicu kao izvorni križevački suvenir te ju plasirati na tržište. Križ s križevačkim grbom u sredini je vrijedan suvenir.  Šuška je ugodna fotelja a izrađena je od raznih eko te starih materijala. Izvolite pogledati odabrane radove i zadrugare na djelu.

Želite li još više saznati o našem radu potražite nas web stranici:
http://​www.centar-odgoj-obrazovanjeirehabilitacija-kc.skole.hr