Search
Close this search box.

Vinkovačke jeseni 2010.

UČENIČKE ZADRUGE NA VINKOVAČKIM JESENIMA    

Od 10-19 rujna 2010 godine održavale su se XLV vinkovačke jesi. Vinkovci su grad koji već 45 godina ponosno čuva hrvatsku tradicijsku kulturu želeći pokazati svu raskoš i bogatstvo naše etnološke i gospodarske prošlosti.jeseni nisu samo smotra folklora nego su i prikaz dostignuća u gospodarstvu Vinkovaca.

Projekt predstavljanja UZ na Dječjim vinkovačkim jesenima nastavljen je i ove godine. Učeničke zadruge vukovarsko-srijemske županije predstavile su se svojim radovima na prodajnim štandovima koji su se nalazili u šatoru Karlovačke pivovare na Trgu Vinkovačkih jeseni.

Vinkovačke jeseni kao organizator osigurale su prostor u šatoru, klupe i stolove a mladi zadrugari i njihovi voditelji uredili izložbene prostore.

Prilikom trajanja programa u sklopu Dječijih vinkovačkih jeseni voditelji programa, višekratno kratkom najavom predstavili svaku zadrugu i škola iz koje zadruga dolazi. Također u pripremnim medijskim istupima organizatori su najavili sudjelovanje UZ na Dječjim vinkovačkim jesenima na čemu smo im zahvalni.

Voditeljica međužupanijskog stručnog vijeća za UZ
Marija Levanić