Search
Close this search box.

Stručni skup u Poreču

Međužupanijski stručni skup za voditelje učeničkih zadruga Istarske i Primorsko-goranske županije održan je 18. ožujka 2014. Domaćini skupa: SŠ Mate Balote u Poreču, ravnatelj, gđa Nada Baksa, djelatnici i učenici škole pružili su savršene uvjete da skup bude uspješan i koristan. 
  Skupu je prisustvovalo 17 voditelja  učeničkih zadruga iz Primorsko-goranske i Istarske županije. 

Teme skupa bile su:

1. Destilacija eteričnog ulja lavande, voditeljice: Nada Baksa, dipl. ing. i Mirela Marković, dipl. ing., Srednja škola Mate Balote, Poreč
2. Organoleptičko ocjenjivanje maslinovog ulja i vina, voditelji djelatnici Instituta za poljoprivredu i turizam
3. Obilazak Instituta za poljoprivredu i turizam, vinskog podruma i laboratorija i školskog maslinika
4. Radionica: Izrada čestitki i ukrasa guilling tehnikom, voditeljica Marija Levanić

Svaka tema bila je iznimno zanimljiva i višestruko primjenjiva u učeničkom zadrugarstvu. Obilazak plastenika, maslinika i Instituta za poljoprivredu i turizam te radionica “Izrada čestitki i ukrasa quilling tehnikom” oduševili su sudionike. Skup je dobio najviše ocjene od sudionika.

Atmosfera tijekom radionica bila je ugodna i poticajna.  Organizacija rada bila je  kvalitetna  i odlično ostvarena komunikacija među sudionicima skupa. Bilo je i prijedloga  tema za buduće seminare i radionice poput:  ekološki pristup u uzgoju ljekovitog bilja,  izrada lutaka od različitih materijala, radu sa glinom o pčelu i medu.

Nakon evaluacije podijeljene su potvrde o stručnom usavršavanju. Voditelji su zaključili da treba više takvih i sličnih radionica, te se zajedničkom fotografijom oprostili do idućeg susreta.

Zahvaljujemo domaćinima  na trudu i gostoprimstvu! Svakako, zahvaljujemo i HUUZ-u na organizaciji ovog iznimno vrijednog skupa!

Istra, magična zemlja, dočekala nas je i ispratila punog srca.

Nadamo se da će se ovakva suradnja nastaviti. HVALA!

Prilog pripremile: Nada Baksa, voditeljica Istarske podružnice i Silvana Šebalj-Mačkić, voditeljica Podružnice Primorsko-goranske županije