Search
Close this search box.

Skup voditelja i suradnika Podružnice HUUZ-a Međimurske županije

Gospodarska škola u Čakovcu 9. prosinca bila je domaćin Skupa voditelja i suradnika učeničkih zadruga Međimurske županije. Na skupu, na kojemu je sudjelovalo 19 sudionika – zadrugara i suradnika, održan je sastanak Podružnice HUUZ-a Međimurske županije, nakon čega je održana i radionica Izrada buketa tehnikom užičavanja pod vodstvom Ljiljane Škrobar, mag. ing. hortikulture iz Gospodarske škole Čakovec.

U prvom dijelu skupa koji je počeo u 16 sati održao se sastanak Podružnice HUUZ-a Međimurske županije koji je vodila Dragica Benčik, voditeljica HUUZ-a Međimurske županije, s tri točke dnevnog reda: Izvješće s Državne smotre učeničkih zadruga Republike Hrvatske, Izvješće s Međunarodne suradnje učeničkih zadruga u Bačkom Monoštoru te Dogovor za Županijsku smotru 2020. godine. Nakon sastanka na kojemu su usuglašene i raspravljene točke dnevnog reda, održala se radionica Izrada buketa tehnikom užičavanja koju je sudionicima prezentirala Ljiljana Škrobar uz pomoć vrijednih učenica trećeg razreda Gospodarske škole, smjer zanimanje – cvjećar. Polaznici radionice sa sobom su donijeli materijal za aranžiranje – grančice zimzelenih i vazdazelenih vrsta, razni sitniji češeri i plodovi te komadiće ukrasnog papira i dekorativne materijale te osnovne alate za aranžiranje – škare za papir, vrtlarske škare i kliješta za rezanje žice.

U dobrom društvu i ugodnoj atmosferi, zadrugari su svoje druženje završili oko 18.30 sati, nakon čega su pozvani da posjete Knjižnicu Nikola Zrinski u Čakovcu na otvaranje prodajne izložbe radova učenika Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Tom prigodom, Ljiljana Križan, ravnateljica knjižnice izrazila je radost i ponos što su učenici svojim rukotvorinama ulazne prostore ustanove učinili i ovoga puta čarobnima i i bajkovitima jer se uklapaju u ovo blagdansko vrijeme. “Većinom su to predmeti napravljeni u tehnici keramike, a tematski povezani s adventskim i božićnim razdobljem gdje dominantno mjesto zauzima međimurska katruža koja nam je donijela primat na ovogodišnjoj Državnoj smotri učeničkog zadrugarstva, a tu su i oni koje tradicionalno izlažu” – istaknula je, govoreći na izložbi, Dragica Benčik, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje.

Benčik je zahvalila Knjižnici i čitaonici što im je pružila suradničku ruku, s obzirom da škola nema tako reprezentativne prostore gdje bi Međimurcima pokazali reprezentativne rukotvorine. Dodala je kako je ovo njihov ponos i radost jer su te rukotvorine, ako je bilo potrebno, uključili svi učenici i zaposlenici.
“Ponosna sam na sve, ono što vidite i na one koji su to ostvarili”, rekla je na otvaranju izložbe Dragica Benčik. Izložba je prodajnog karaktera pa svi zainteresirani mogu svaki radni dan Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec kupiti učeničke proizvode od 16.30 do 18.30 te na taj način doprinijeti radu čakovečkog Centra.