Search
Close this search box.

Sjednica Skupštine HUUZ-a 2009.

17. travnja 2009. godine, u Velikoj dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture, Dalmatinska 12 u Zagrebu, održano je zasjedanje Skupštine Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva, s početkom u 11,00 sati. Zasjedanjem Skupštine predsjedavala je predsjednica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva mr.sc.Marica Berdik, koja je otvorila sjednicu riječima dobrodošlice za sve prisutne  zastupnike Skupštine i uvažene goste.

Skupštini je nazočio/la 31 zastupnik/ica iz cijele Hrvatske (od ukupno 37 zastupnika/ica), koji/e su izabrani/e kao predstavnici/ce u svojim Podružnicama.

Skupštini su također nazočili i uvaženi gosti: prof. Matija Bučar, predsjednik Državnog povjerenstva za provedbu XXI. smotre učeničkih zadruga RH; Vesna Marović, tajnica Državnog povjerenstva za provedbu XXI. smotre učeničkih zadruga RH, viša savjetnica za poduzetništvo u  Agencija za odgoj i obrazovanje, podružnca Split; Vladimira Brezak – viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje, Zagreb; Marija Dujmović, glavna tajnica Hrvatske zajednice tehničke kulture; Zdenka Mesić, načelnica odjela za klastere i zadruge u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva; Vesna Lendić-Kasalo, načelnica odjela za opće programe i strategije, ured za udruge Vlade RH; Vedrana Stecca, predsjednica Hrvatskog saveza zadruga; Ilda Stanojević, Hrvatski savez zadruga; dr.sc.Miroslav Tratnik, profesor Agronomskog fakulteta u Zagrebu; dr.sc.Mate Bobanac, profesor Agronomskog fakulteta u Zagrebu, u mirovini; dr.sc. Vicko Pavičić, profesor PMF-a u mirovini. Svi gosti obratili su se prisutnima vrlo poticajnim riječima pohvale za dosadašnji rad HUUZ-a i sa željama za nastavak uspješnog rada i u budućnosti.

Vrlo opsežan dnevni red Skupštine, sastojao se iz dva dijela, gdje je u prvom dijelu održana redovna, izvještajno-programska Skupština, na kojoj su jednoglasno usvojeni svi dokumenti – skraćeni zapisnik Skupštine održane 2008. godine, izvješće o radu i  financijsko izvješće za 2008. godinu, plan rada i financijski plan za 2009, te nacrt izmjena i dopuna HUUZ-a.

Nakon ovoga dijela održana je izborna Skupština, na kojoj je jednoglasno (tajnim glasanjem) za predsjednicu Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva, izabrana dosadašnja predsjednica mr.sc.MARICA BERDIK, Podružnica Grada Zagreba, voditeljica učeničke zadruge Pušlek i ravnateljica Poljoprivredne škole Zagreb. Za članove Izvršnog odbora izabrani su jednoglasno:

   1. NADA BAKSA, Podružnica Istarske županije,

      UZ Parentino, SŠ Mate Balote, Poreč

   2. DRAGICA BENČIK, Podružnica Međimurske županije,

      UZ Fijolica, COO Čakovec, Čakovec

   3. SNJEŽANA HRANIĆ, Podružnica Varaždinske županije,

      UZ Jurek, OŠ Sveti Đurđ, Sveti Đurđ

   4. MIRJANA JERČIĆ, Podružnica Splitsko-dalmatinske županije,

      UZ Lavanda, OŠ Mejaši, Split

   5. MARIJA LEVANIĆ, Podružnica Vukovarsko-srijemske županije,

      UZ Zadrugari, OŠ Vođinci, Vođinci

   6. BOŽICA PANDURIĆ, Podružnica Brodsko-posavske županije,

      UZ Tkanica, SŠ M.A.Reljković, Slavonski Brod

   7. SILVANA ŠEBALJ-MAČKIĆ, Podružnica Primorsko-goranske županije,

      UZ Mrav, OŠ Petar Zrinski, Čabar

   8. ĐURĐA ŠTAJCAR, Podružnica Sisačko-moslavačke županije,

      UZ Stucka, OŠ Dragutina Tadijanovića, Petrinja

   9. BRANKICA ZBANATSKI, Podružnica Krapinsko-zagorske županije,

      UZ Božićnica, OŠ Josip Broz, Kumrovec

Uz devet izabranih članova, predsjednica HUUZ-a (mr.sc.Marica Berdik) i tajnica HUUZ-a (Blanka Dragojević), su članice Izvršnog odbora po funkciji.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su jenoglasno:

1.       JELKA GRĐAN, Podružnica Varaždinske županije,

           UZ Domček, Učenički dom, Varaždin

2.       STJEPAN KRUPA, Podružnica Zagrebačke županije,

UZ Jabuka, OŠ Milke Trnine, Križ

3.      VESNA STANČIN, Podružnica Grada Zagreba,

            UZ Listek, OŠ Vjenceslav Novak, Zagreb

U pauzi, za vrijeme glasanja, prisutni su pogledali film sa prošlogodišnje smotre učeničkih zadruga RH, održane u Poreču, 27.-30. listopada, koji su snimili članovi učeničke zadruge Domček, iz Učeničkog doma u Varaždinu, Marko Kavedžija i Robert Šviglin.

Nakon izbornog dijela, predsjednica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva mr.sc.Marica Berdik, svečano je uručila predstavnicima Podružnica, pečate Podružnica. Nakon završetka Skupštine, nastavljeno je ugodno druženje svih sudionika Skupštine, uz prigodni domjenak.