Search
Close this search box.

Sastanak, predavanja i radionica Podružnice HSUZ-a Grada Zagreba / COO Goljak / 18. 10. 2023.

18. listopada održan je Sastanak Podružnice HSUZ-a Grada Zagreba u Centru za odgoj i obrazovanje Goljak, u sklopu MŽSV-a voditelja učeničkih zadruga Grada Zagreba i Karlovačke županije za predmetno područje Učeničko poduzetništvo za Centre i srednje škole i za voditelje učeničkih zadruga Krapinsko-zagorske županije za predmetno područje Učeničko poduzetništvo za Centre, srednje i osnovne škole (Melite Tatar) i u sklopu MŽSV-a voditelja učeničkih zadruga Grada Zagreba i Karlovačke županije za predmetno područje Učeničko poduzetništvo u osnovnim školama (Ksenije Sambol).

Nakon uvodnih riječi dobrodošlice svima nazočnima voditeljice oba vijeća i voditeljice Podružnice HSUZ-a Grada Zagreba Marije Cik, Melita Tatar, prof. reh. iznijela je Plan i program Međužupanijskog stručnog vijeća voditelja učeničkih zadruga Grada Zagreba i Karlovačke županije za predmetno područje Učeničko poduzetništvo za Centre i srednje škole i za voditelje učeničkih zadruga Krapinsko-zagorske županije za predmetno područje Učeničko poduzetništvo za Centre, srednje i osnovne škole, a Ksenija Sambol, dipl. def. soc. govorila je o Planu i programu Međužupanijskog stručnog vijeća voditelja učeničkih zadruga Grada Zagreba i Karlovačke županije za predmetno područje Učeničko poduzetništvo u osnovnim školama te je najavila gošće iz Zagrebačke županije iz Učeničke zadruge Ban.

Zdravka Kramarić, prof. savjetnik hrvatskoga jezika i Zvonimira Špoljar, prof. mentor sociologije, politike i gospodarstva i etike iz UZ Ban SŠ Ban Josip Jelačić iz Zaprešića održale su vrlo zanimljivo, kvalitetno, korisno i inspirativno predavanje Učenička zadruga kao izvannastavna aktivnost, nakon čega su odgovarale na upite nazočnih.

Nakon prvog dijela predavanja, održan je Sastanak Podružnice HSUZ-a Grada Zagreba na kojemu su teme bile osvrt na nedavno održanu 35. smotru UZ RH, okvirni plan i program rada Podružnice Grada Zagreba te kratak osvrt s ljetos održanog Savjetovanja za voditelje podružnica HSUZ-a. Teme zadnje dvije točke sastanka bile su nadolazeći Susret međužupanijske suradnje podružnica HSUZ-a Koprivničko-križevačke županije i Grada Zagreba koji je planiran u Zagrebu u prosincu te odabir domaćina 21. smotre učeničkih zadruga Grada Zagreba.

Tijekom trajanja sastanka u prostoru COO Goljak održana je i Jesenska izložba zadrugarskih proizvoda.

U zadnjem dijelu Sastanka, Karolina Bartulović, dipl. ing., učiteljica Tehničke kulture i voditeljica UZ Art u OŠ Rapska, održala je predavanje Tehničke tvorevine za šareni svijet i kreativno-tehničku radionicu Izrada nakita od šperploče.

Organizatori Sastanka, HSUZ i Podružnica Grada Zagreba posebno se žele zahvaliti domaćinima – Meliti Tatar, UZ Šegrt Hlapić i COO Goljak, gošćama Zdravka Kramarić i Zvonimira Špoljar iz UZ Ban, SŠ Ban Josip Jelačić iz Zaprešića, Kseniji Blažević Sambol iz UZ Grana, Centra za autizam Zagreb te Karolini Bartulović iz UZ Art iz OŠ Rapska.