Radionica keramike 1.dio

16. listopada 2020. godine održala se prva od dvije planirane ovogodišnje radionice keramike. Uvažavajući sve propisane epidemiološke mjere, radionica je okupila osam polaznica od maksimalno dvanaest, pod vodstvom Željke Kleković Brajenović, voditeljice učeničke zadruge VikSi, dugogodišnje keramičarke.

Radionica pod nazivom Osnove tehnologije i metode oblikovanja gline, osmišljena je u dva dijela kroz koje polaznici dobivaju osnovno znanje za samostalni rad s keramikom: od ručnog oblikovanja gline do oslikavanja i glaziranja. Na prvoj od dvije radionice uči se tehnika potiskivanja i izvlačenja prstima, tehnika modeliranja pomoću glinenih valjaka/traka i tehnika oblikovanja od mekanih ploča, a u drugom dijelu tehnika utiskivanje u kalup i otiskivanje na kalup-kvečanje te oslikavanje engobama i glaziranje. Drugi dio nove radionice održat će se 13. studenoga. 

Zbog velikog interesa, 28. listopada će seodržati druga ovogodišnja radionica, a u planu su i radionice u proljeće iduće godine. Radionice su se održale u novom prostoru HUUZ-a u Ozaljskoj ulici u blizini Trešnjevačkog placa, koji će se koristiti za radionice, tribine, predavanja i sl. aktivnosti koje HUUZ planira i provodi svake godine.