Search
Close this search box.

Održan sastanak i radionice Podružnice HSUZ-a Požeško-slavonske županije / 16. veljače / Čaglin

16. veljače u OŠ Stjepana Radića održan je sastanak voditelja i suradnika učeničkih zadruga Podružnice HSUZ-a Požeško-slavonske županije. Nakon sastanka održana je radionica pod nazivom Terarij u staklenci koji je vodila Mirta Kolar Žiška iz UZ Per aspera ad astra, OŠ Stjepana Radića iz Čaglina.
 
Izdvajamo kratki osvrt sa sastanka iz izvještaja voditeljice Podružnice HSUZ-a PSŽ, Sanje Grbeš: zahvaljujemo svim sudionicima sastanka, a posebno sritnici Zdenka Ljubičić iz Aržana, na prekrasnom predstavljanju proizvoda njihove zadruge Raž pod nazivom SRITNICA. Sritnica je suvenir izrađen od komušine ili kukuruzovine, ali možemo slobodno reći spomenik posvećen starim bakama, majkama, prabakama i svim vrijednim ženama! “Shvatila sam da su to ime nosile sve žene onoga vremena što su na svojim plećima nosile mnoge tegobe i bezbrojne tuge. Dok su njihovi muževi odlazili na gradilišta i u znoju lica zarađivali kruh svagdanji, one su držale obitelj na okupu, marljivo radile od sunca do sunca; kopale, orale, kosile, nosile…” (Zdenka Ljubičić, voditeljica UZ Raž, Aržano) te veliko hvala OŠ “Josip Jović” iz Aržana.
 
Dogovoreno je da će se 9. županijska smotra održati 24. svibnja 2024. u Čaglinu.
 
Zahvaljujemo domaćinima sastanka ravnateljici OŠ Stjepana Radića Čaglin Slađani Švajda, voditeljici UZ Per aspera ad astra Mirti Žiška, te Biljani Bošnjak.