Međužupanijska suradnja UZ Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije

U subotu, 2. prosinca, održan je u Osnovnoj školi Andrije Kačića Miošića u Donjoj Voći uzvratni susret međužupanijske suradnje voditelja, suradnika i učenika učeničkih zadruga Podružnica HUUZ-a Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije. Goste iz Koprivničko-križevačke županije, koji su stigli u Donju Voću organiziranim autobusom, dočekali su domaćini škole, toplim napicima i pecivima, srdačnom riječima i lijepom priredbom.

A zatim su se i domaći zadrugari i gosti razmilili, ukupno njih oko 90, po učionicama škole i radili, već prema afinitetu, na nekoj od ponuđenih osam radionica:

1. Salvetna tehnika na staklu – voditeljica Sabina Matiša, UZ Mak,OŠ Đelekovec
2. Stare zaboravljene igre – voditeljica Ljiljana Picig, UZ KLjuč, OŠ Sv. Petar Orehovec
3. Izrada sapuna – voditelj Marijo Oštrkapa, UZ Čmela, OŠ Virje
4. Izrada svijeća – voditeljica Snežana Gabaj, UZ Kupina, OŠ A. Palmovića
5. Izrada božićnih ukrasa pomoću unimata i pirografija – voditeljice Sabina Lončarić i Anita Pretković, UZ Jabuka, OŠ Martijanec
6. Izrada ukrasnih vrećica od tapeta, ukrašavanje motivima izrezivanih sizzixom – voditeljica Melita Brodar, UZ Ivančice, OŠ I. K. Sakcinskog, Ivanec
7. Izrada dekoracija od staklenih boca – voditeljica Vlatka Majcen, UZ Hižica, OŠ Donja Voća
8. Izrada svijetleće značke – voditeljice Blanka Horvat i Đurđa Tesla, HUUZ

Na kraju: izložba i prikaz radova, sastanci podružnica i izložba UZ Hižica – prodajnog karaktera. Uspješna suradnja i razmjena iskustava i lijepo i korisno iskustvo za voditelje i mlade zadrugare.