Međužupanijska suradnja učeničkih zadruga Istarske i Primorsko-goranske županije u Poreču

Uzvratni susret međužupanijske suradnje Podružnica HUUZ-a Primorsko-goranske i Istarske županije održan je 10. studenoga 2017. u SŠ Mate Balote u Poreču.

Iz Delnica je organiziranim autobusom u sedam sati krenula manja grupa zadrugara kojoj se na vratima Jadrana pridružila većina sudionika iz Primorsko-goranske županije. Domaćini su sudionike dočekali toplim riječima dobrodošlice i toplim napicima.

Za učeničke, mlade zadrugare,  održane su radionice:
– Razmnožavanje ljekovitog i aromatičnog bilja – voditelji iz SŠ Mate Balote
– Programiranje Microbitova za uporabu u proizvodima učeničke zadruge (glazbene kutije, blagdanski ukrasi…), voditeljica Tanja Šebalj-Kocet,
Izrada svjetlećeg leptira – HUUZ

Za voditelje i suradnike u učeničkim zadrugama organiziran je obilazak Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč uz degustaciju maslinovog ulja i obilazak Poljoprivrednog odjela i vinarskog podruma uz degustacija vina.
Gorani su iskoristili ovaj susret i održali sastanak Podružnice i dogovorili neke teme za naredni period.

Nakon razmjene iskustava i druženja uz pizzu svi sudionici susreta krenuli su u centar Poreča gdje su ih dočekali učitelj povijesti i učenici SŠ Mate Balote, pa su podijeljeni u četiri grupe krenuli u razgledavanje i upoznavanje stare jezgre Poreča.