Search
Close this search box.

Međunarodna suradnja učeničkih zadruga Hrvatske i Srbije – Tavankut 2020.

OŠ Matija Gubec obilježila je u petak, 7. veljače 2020. Dan škole u Domu kulture Tavankut, čime su ga oživjeli po prvi puta nakon njegove velike rekonstrukcije.
Njihovu proslavu uveličali su svojim nastupom klapa Levanda iz Samobora te ženski pjevački zbor HKD-a Napredak podružnice Usora – Tešanj. Poseban je trenutak večeri činio zajednički nastup klape Levanda, ženskoga zbora HKD-a Napredak te školskoga zbora OŠ Matija Gubec.


Programu su prisustvovali ravnatelji iz Hrvatske, Srbije, predstavnici hrvatske zajednice, kulturnih institucija, nastavnici i roditelji. Na samom početku programa, goste je pozdravila ravnateljica škole Stanislava Stantić Prćić, koja je  podsjetila na značenje i važnost pojma škole koji se danas često zaboravlja, a dolazi od grčke riječi koja se prvenstveno odnosila na vrijeme provedeno u dokolici i zabavi. Upravo je time najavila sve ono što nas čeka u nastavku programa. Sve prisutne pozdravio je i Rudolf Vujević, izaslanik predsjednika Skupštine Zagrebačke županije koji je ukazao povjerenje u sve ono što škola radi. Komadić atmosfere prenose i fotografije u nastavku.

Na skupu u Tavankutu, prisustvovali su kao gosti i dugogodišnji prijatelji OŠ Matija Gubec, predstavnici Hrvatske udruge učeničkih zadruga.

Tekst je prenesen s portala Subotica info; izvor:
https://www.subotica.info/2020/02/07/os-matija-gubec-proslavila-dan-skole?fbclid=IwAR0QJlU9gu7Q9MVl4i5FuZkoxXjw77ApXBVG9jaaH-YWgGXRmEUAC73oaPU