Festival tehničke kulture – Rijeka 2019.

24. i 25. listopada, u Rijeci je održan Festival tehničke kulture, sedmi po redu, koji je na jednom mjestu predstavio cjelokupnu djelatnost Hrvatske zajednice tehničke kulture i nacionalnih saveza tehničke kulture, s ciljem poticanja na bavljenje tehničkom kulturom i uključenje djece i mladih u programe tehničke kulture.

Festival su organizirali Zajednica tehničke kulture Rijeka i Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije is njihovim članicama. U dva zanimljiva dana, održano je niz prezentacija za posjetitelje i sudionike te besplatne radionice iz svih grana tehničke kulture pod vodstvom vrhunskih mentora, kao i  atraktivni programi iz područja tehničko-sportskih aktivnosti koji su svoje programe prilagodili prezentaciji aktivnosti na moru (jedriličari, ronioci, kajakaši, itd). Uz različite izložbe, projekcije i demonstracije, održane su zanimljive radionice robotike, programiranja, modelarstva, radiokomunikacije, elektronike, raketnog modelarstvo itd.

Hrvatsku udrugu učeničkog zadrugarstva u Rijeci su na izložbenom prostoru predstavljale učeničke zadruge iz Primorsko-goranske županije: Broštulin, Kvarnerić, Mrav, Teslići i Zvončica, a u organizaciji HUUZ-a održana je radionica Pletenje narukvica.