Search
Close this search box.

21. smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba

U četvrtak, 6. lipnja, na Zrinjevcu je održana 21. smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba u domaćinstvu OŠ Voltino.  Štandovi maštovitih, kreativnih, inovativnih, poduzetnih i radosnih zadrugara su privukli turiste i mnogobrojne posjetitelje koji su na različitim svjetskim jezicima hvalili rad učenika i njihovih mentora. Zadrugari su mogli naučiti neke nove vještine na radionicama tradicijskih i umjetničkih obrta, radionici filcanja nepredene vune, radionici izrade nakita, radionici prirodnih kozmetičkih proizvoda, radionici izrade razglednica quilling tehnikom i na radionici Zagrebačke zajednice tehničke kulture.
 
Tijekom programa svečanog otvorenja koje su izveli učenici škole domaćina, ravnateljica Ksenija Gluhak zahvalila je svim zadrugarima i  otvorila Smotru. Pročelnik Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje Luka Juroš pozdravio je sve nazočne i čestitao učenicima i mentorima na prezentaciji radova učeničkih zadruga, nakon čega je, zajedno sa svojim kolegicama Ivom Slavković i Mirnom Lončarević obišao sve štandove učeničkih zadruga. Voditeljica Podružnice HSUZ-a Grada Zagreba Marija Cik zahvalila je ravnateljici, svim djelatnicima i učenicima škole domaćina na pripremi Smotre te svim zadrugarima i njihovim mentorima na trudu i marljivosti te izrazila  zadovoljstvo što su se na Smotru prijavile 42  učeničke zadruge iz Grada Zagreba. Naglasila je da su svi oni koji su na Zrinjevcu ponos učeničkog zadrugarstva i ma koji rezultat postigli svi koji su tu su, na neki način, pobjednici.
 
Nakon obilaska svih izložbenih prostora, Prosudbeno povjerenstvo Smotre predložilo je da od 42 učeničke zadruge sljedećih sedam idu na 36. smotru učeničkih zadruga Republike Hrvatske:
 
1. UZ Pušlek, Agronomska škola Zagreb, Zagreb
2. UZ Sesvetska Sela, OŠ Sesvetska Sela, Zagreb
3. UZ Iz Prve ruke, Prva gimnazija Zagreb, Zagreb
4. UZ To je to!, OŠ Matije Gupca, Zagreb,
    UZ Listek, OŠ Vjenceslava Novaka, Zagreb,
    UZ Trnovčica, OŠ Antuna Branka Šimića, Zagreb i
5. UZ Grana, Centar za autizam Zagreb
 
Sretno svima!