Search
Close this search box.

15. županijska smotra učeničkih zadruga Krapinsko-zagorske županije

U petak, 1. lipnja 2018. godine u Osnovnoj školi Matije Gupca u Gornjoj Stubici održana je 15. županijska smotra učeničkih zadruga Krapinsko-zagorske županije, na kojoj je sudjelovalo dosada najviše učeničkih zadruga njih 20. Ovogodišnju smotru učeničkih zadruga Krapinsko-zagorske županije otvorio je zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek: „15 godina, 20 zadruga i više od 100 učenika, voditelja i mentora. Od malih vas nogu uče gospodarskom i poduzetničkom duhu, da vidite kako stvoriti novu vrijednost, kako ju marketinški promovirati te konačno plasirati na tržište i nešto zaraditi“ – rekao je zamjenik župana Ferek-Jambrek te zahvalio svima koji tijekom cijele godine rade u učeničkim zadrugama diljem Krapinsko-zagorske županije.

Osim ravnateljice  Osnovne škole Matije Gupca Gornja Stubica Sanje Knezić, voditeljice Podružnice HUUZ-a u KZŽ Brankice Zbanatski, okupljene je ispred Općine  Gornja Stubica pozdravila i predsjednica Općinskog vijeća Općine Đurđica Labaš: „Prekrasno je vidjeti male zadrugare koji rade divne proizvode, mi odrasli mogli bi smo se posramiti. Veliki je tu trud učitelja koji ime prenose znanje, a vide se da sve rade s ljubavlju“ – rekla je predsjednica Općinskog vijeća.

Za državnu smotru koja će se održati u Vinkovcima iz naše su županije predložene četiri učeničke zadruge: Učenička zadruga Matije Gupca iz OŠ Matije Gupca Gornja Stubica, Zajček iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda, „Plavi trnac“ iz ŠUDIGO-a i „Božićnica“ iz OŠ Josipa Broza Tita Kumrovec.